sobota, 3 marca 2012

Faszerowane pomidory


Dla 4 osób potrzebujemy:

  • 4 duże umyte pomidory
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 serek
  • 4 oliwki (zielone lub czarne)
  • sok z 1 cytryny
Przygotujmy wcześniej:

  • nóż
  • miseczkę
  • łyżeczkę


- odkrajamy czubek każdego pomidora za pomocą noża lub łyżki. Wyciągamy miąższ.
- wkładamy miąższ do miseczki, dodajemy serki twarogowe i dobrze odsączonego tuńczyka.
- mieszamy, odrobine solimy, dodajemy sok z cytryny i mieszamy raz jeszcze.
- napełniamy pomidory farszem.
- wyrównujemy wierzch pomidora, kładziemy oliwkę.
- na koniec możemy „zamknąć” pomidora odkrojonym czubkiem.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz